Szombat reggel volt. A körúti kávézó teraszán ültem és hitetlenkedve bámultam az előttem gőzölgő csodát. Ezek újra és újra képesek erre. Hogy? Hogy bírja a csésze? A kanál? Ez az egyetlen hely a bolygón, ahol bármikor kétszáz fokra tudják melegíteni a vizet. Hétről hétre, de akár naponta többször is. Na mindegy, majd kihűl.

 - Mi? Ja, aha... (Itt ez a fószer, és csak tolja, tolja éhgyomorra. Nem is ismerem. Ja, ide jár ő is, de miért én kellek neki?) Mi van? Aha... (Menj már! Uram, miért én kellek neki?!) Mi van? A mátrix? Persze.

  - Figyu, amikor az a kopasz csóka feldobja a Morpheust a steakért, az megvan?

  - Hhhh, meg... (Háttezmilyenforró ez a szar. Nem fogok ide járni)...

  - Na, tudod, azt mongya' a Szmissznek, hogy adjon neki felejtést meg mindenféle tutiságot, de a lényeg a husi. Tudod, csócsálja, szopogatja az a majom, és élvez. Ezt mondja, megtanultam: „tudom, hogy ez valójában nincsen, A mátrix hiteti el az agyammal, hogy ez zaftos és ízletes. Kilenc év után tudja, hogy mire jöttem rá? A tudatlanság áldásos.” Ezt mondja a kopasz a Szmissznek.

  - Ja...

  - Na, de mondom neked, a csávó igazat beszél!

 …..

- Vágod? Megvan az, hogy itt minden atom?

…..

  - Atom! Atomokból van!

 ….. (De rohadt forró még mindig. Ki kéne önteni a francba az egészet. Lehetne a csávó kezére is)...

  - Figyu! Ha itt minden atom, akkor kamu a husi. Vágod? Hogy husi a husi, ha atom?

 …...?! Hö?

  - Aha, ugye? Hogy husi a husi? Meg a szusi? Meg a párizsi? Jó az nem az, de elvileg az. Hogy husi a pincércsaj segge? Vágod? Most ez segg, atom, vagy husi? Mer' aszongyák az akadémikusok, hogy atom. De szerintem meg husisegg. Annak látszik...

  - Öööö mi? Atom. Ja az! ??? (Tényleg az. Meg segg is...Na, ez érdekes..Most mit vigyorog ez így?)

  - Látom lepottyant a tantusz tesó. Az atom az nem anyag haver! Proton-elektron meg a nagy semmi. Ha? Nem „elemi részecske”! Frászt! Energia az öcsém! Meg se tudják fogni. Há' milyen elemi részecske az, amit meg se lehet fogni? Mint te azt a segget mi? Te megtudnád mi? Hogy, ….ha atom? Meg te is az vagy. Kívül mindenki elektron, azok meg mind negatív töltésűek, taszítják egymást, de te simán képes lennél megmarkolni a seggét az fix. Most akkor ki a hülye? A fizikusok vagy mi? Elvileg kezet sem tudnánk fogni vágod? Mert taszítjuk egymást. De mi úgy érezzük, hogy simán tudunk. Ahogy a kopi csávó mondta, „a mátrix hiteti el az agyammal”. Na, ez milyen?

  - Ú! (Ki ez a jóember?) Ja, aha, tényleg, ez érdekes...

  - Figyelj ide! Hogy van az atomnak formája, íze, illata, szaga, színe? Meg egyáltalán, mi a fene tartja össze ezeket seggformára a csajnak? Hogy ad ki hangot? Nem a segge, hanem mondjuk te, amikor dumálsz. Az atomok dumálnak? Filóztál te már ezen? Meg eleve az, hogy ha atom vagy, akkor mitől tudsz megsérülni vagy kinyúvadni? Az atomot azért nem olyan könnyű hasogatni öcsém! De te, az atomanti átmész a pirosban, jön egy atomverda és simán kitolja a szemeid pedig atom találkozik atommal, energia energiával. De mi itt úgy látjuk, hogy a csávót kivasalták az aszfalton. Filóztál má' ezen? Folyik az atomvére, ami piros atomokból áll, elszakadt a kék atomokból álló farmergatyája, a zöld atomkocsi elején meg átrendeződtek az atomok azért horpadt be a géptető... Ez hogy van?

  - Öööö...hogy?

  - Neeem, ezt én kérdezem tőled haver! Te mondd meg!

  - Te tudod?

  - Dehogy tudom! Ki tudja ezt? Csak filózok. Te nem szoktál?

  - Hát, ilyeneken nem nagyon.

  - Látod, ezért ilyen a világ. Mert mások se filóznak. Csak kajolják a marhaságokat, amiket tolnak nekik. Akciók, szex, erőszak, terror, hol a lé? Na ezt kajolja a nép, de hogy a segg az segg, husi, vagy atom? Ehhez diploma kell apám! Mondjuk nekem nincs, de mégis filózok ilyeneken.

  - Nekem van, de én eddig nem filóztam ilyeneken. De mostantól asszem fogok. (Tényleg, hogy a fenébe van ez?)

  - Kérsz egy kis sütit?

  - Ööö, mi? Ja nem köszi, még a kávém sem ittam meg... Bakker! Kihűlt a kávém!